Våra varumärken

Boråstapeter

Boråstapeter är ett anrikt varumärke med rötter från början av 1900-talet då Waldemar Andrén grundade Boråstapeter med visionen om att: alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet”.

Tapeterna omfattar både stil och kvalitet, men även en tillverkning som håller över tid. Varumärket har ett eget designteam i Borås, vilka kompletteras med exklusiva samarbeten med ikoniska designerarkiv från till exempel Arne Jacobsen och Alvar Aalto. Inom Boråstapeter ingår även varumärket Engblad & Co, vilket dock håller på att fasas ut för att renodla portföljen och endast kommunicera ett Skandinaviskt varumärke. Mönsterbanken kommer fortsatt att finnas inom Boråstapeter. Boråstapeter har belönats med Elle Decoration Swedish Design Awards under både 2017 och 2018 och varumärkets magasin ”Wallpaper Magazine” belönades 2021 med Svenska Design Priset i kategorin redaktionellt – Magasin - print.

Våra värderingar

Boråstapeter inspirerar människor att skapa mer ombonade och personliga hem med svensktillverkade tapeter som håller över tid.

Viljan att inspirera har alltid varit stark inom Boråstapeter – både genom de positiva känslor vi väcker med våra vackra mönster, färger och material, men också genom att vi gärna delar med oss av vår kunskap till alla er som precis som vi, också vill skapa mer ombonade och personliga hem med hjälp av tapeter.

Hantverksstoltheten och känslan för kvalitet sitter i våra väggar. Eftersom vi har en egen fabrik i Borås har vi under många år kunnat utveckla och finjustera de allra minsta detaljer i både den kreativa designprocessen och i produktionen. Det märks i allt, från det omsorgsfulla valet av papper till den miljövänliga trycktekniken och, inte minst, i vår stora kärlek till mönster.

Att välja en tapet från Boråstapeter är ett tryggt val. Med vårt stora utbud av tapeter för alla rum och hem kan vi erbjuda något som tilltalar de allra flesta och det är vi stolta över.