Hoppa till huvudinnehållet
Våra varumärken

Boråstapeter

Boråstapeter grundades 1905 utifrån visionen om att ”alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet”. Sedan dess har andelen internationella kunder ökat och visionen utvecklats till ”Med inspiration från vårt svenska arv skapar vi tapeter för alla hem”.
I mönsterbanken ryms över 10 000 mönster.

Utveckling av nya mönster sker dels internt, och dels genom samarbeten med välrenommerade designers. I mönsterbanken ryms även inlicensierade mönster från bland andra Arne Jacobsen och Alvar Aalto

Våra värderingar

Boråstapeter inspirerar människor att skapa mer ombonade och personliga hem med svensktillverkade tapeter som håller över tid.

Viljan att inspirera har alltid varit stark inom Boråstapeter – både genom de positiva känslor vi väcker med våra vackra mönster, färger och material, men också genom att vi gärna delar med oss av vår kunskap till alla er som precis som vi, också vill skapa mer ombonade och personliga hem med hjälp av tapeter.

Hantverksstoltheten och känslan för kvalitet sitter i våra väggar. Eftersom vi har en egen fabrik i Borås har vi under många år kunnat utveckla och finjustera de allra minsta detaljer i både den kreativa designprocessen och i produktionen. Det märks i allt, från det omsorgsfulla valet av papper till den miljövänliga trycktekniken och, inte minst, i vår stora kärlek till mönster.

Att välja en tapet från Boråstapeter är ett tryggt val. Med vårt stora utbud av tapeter för alla rum och hem kan vi erbjuda något som tilltalar de allra flesta och det är vi stolta över.