Våra varumärken

Pappelina

Pappelina är ett internationellt varumärke inom exklusiva plastmattor som grundades 1999 av Lina Rickardsson i Falun.

Pappelinas ledord är att skapa högkvalitativa, stilrena och funktionella produkter med skandinavisk design. Den främsta produkten är exklusiva plastmattor som formges och vävs hållbart i Dalarna. 

Pappelinas mattor utgör ett stycke svensk hantverkstradition och vävs i Sverige av hängivna och erfarna hantverkare som enbart använder svenska material i produktionen. Mattorna är tillverkade av certifierad och giftfri PVC, är allergivänliga, lätta att rengöra samt vatten- och UV-resistenta. Bolaget strävar också efter att produktionen ska vara energieffektiv och medföra låga utsläpp av växthusgaser. Produkterna omfattas av tre års garanti och både kvalitet och design är långvariga.

Ett brett sortiment erbjuds och varumärket har försäljning i 42 länder världen över. En stor del av nettoomsättningen 2020 genererades utanför Norden. Utöver exklusiva plastmattor erbjuder Pappelina också annan heminredning såsom kuddar, plädar, kökshanddukar och löpare. Egen e-handel direkt till konsument lanserades 2019.