Våra varumärken

Cole & Son

Cole & Son kännetecknas av autentiska tapeter baserade på såväl anrik som modern brittisk design och är ett av de ledande varumärkena inom den globala tapetmarknaden. Varumärket karakteriseras av excentrisk, innovativ och konstnärlig design.

Cole & Son är hovleverantör till H.M. drottningen av Storbritannien och har en lång historia av att dekorera palats, slott och teatrar i Storbritannien såväl som utanför hemmamarknaden. Bland annat har Cole & Sons tapeter använts i Buckingham Palace, Palace of Westminster och Vita huset.

Cole & Son grundades 1875 av John Perry i Islington, ett område i norra London känt för de 190 handblockstryckerier som var verksamma under 1700- och 1800-talet. Cole & Son var leverantör åt ett flertal välrenommerade tryckerier under 1800-talet och var särskilt välkända för sin höga kvalitet på handblockstryck samt välgjorda ränder och penselstryknings-teknik. Bolaget utvecklade tidigt en produktion som även kunde hantera trågbestrykning och sammetstapeter för att kunna tillverka tapeter med sammetsimitation. 1941 köptes Bolaget av A P Cole och sammanslagningen innebar att konstellationen nu besatt Storbritanniens mest betydande tryckblock av trä.

Idag består Cole & Sons arkiv av cirka 1 800 blocktryckmönster, 350 serigrafi designs samt en stor mängd originalteckningar och tapeter, vilka representerar alla stilar under 1700- till 1900-talet. Bland dessa återfinns några av de mest ikoniska tapetmönster, av vilka ett särskilt urval uppdateras och nylanseras. Under sommaren 2019 lanserades även ett flertal kollektioner som textiler för möbler och gardiner. Under 2020 lanserades e-handel direkt till konsument för Cole & Son och under 2021 lanserades kuddar i varumärkets ikoniska mönster.