Embellence Group investerar i Pappelinas fortsatta tillväxt

Som ett led i varumärket Pappelinas fortsatta internationella expansion förvärvas inkråmet i Dalaslöjden AB, som sedan 1999 tillverkat Pappelinas mattor. Inkråmet avser Dalaslöjdens båda produktionsanläggningar, en i Leksand och en i Estland, inklusive inventarier. Samtliga anställda, cirka 30 personer, erbjuds fortsatt anställning.

”Pappelinas plastmattor representerar svensk hantverkstradition av högsta kvalitet. Sedan Embellence Group kom in som ny ägare i början av 2021 har vi gemensamt sett över hur vi kan stödja Pappelinas fortsatta tillväxtresa. Genom förvärvet säkerställer vi nu kontroll över varuförsörjningen, vilket kommer möjliggöra bättre effektivitet, ökad tillgänglighet och snabbare flöden”, säger Olle Svensk, VD Embellence Group.

Tillträdesdatum är satt till den 1 december 2021.

Förvärvet förväntas inte ha någon väsentlig påverkan på Embellence Groups resultat eller finansiella ställning under innevarande år.

Om Pappelina
Pappelina är ett starkt varumärke med en tydlig premiumposition inom sin nisch. Utöver exklusiva plastmattor erbjuder Pappelina också annan heminredning såsom kuddar, plädar, kökshanddukar och löpare. Pappelina grundades 1999 och har idag försäljning i 42 länder. Försäljningen sker genom återförsäljare och direkt till konsument genom egen e-handel.

För mer information, vänligen kontakta:
Olle Svensk, CEO
Telefon: +46 768 566 093
E-mail: olle.svensk@embellencegroup.com


Om Embellence Group
Embellence Group, grundat 1905 i Borås, är en ledande europeisk aktör inom premiumtapet-segmentet och i framkant internationellt med försäljning i över 90 länder. Våra varumärken inkluderar Cole & Son, Wall&decò, Perswall, Pappelina och Boråstapeter. Embellence Group ska utveckla sin position som ett ledande House of Brands inom heminredning med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning och driva utvecklingen på en tapet- och heminredningsmarknad i förändring. Embellence Group är noterat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399.