Nyhet

Lotta Samuelson utses till VD för Borås Tapetfabrik AB

Den 8 november tillträder Lotta Samuelson som VD för Borås Tapetfabrik AB. Med lång erfarenhet från grafiskt producerande bolag i olika ledande befattningar träder hon in i rollen med uppdrag att tillse att Borås fortsätter ha en tapetfabrik i världsklass.

Lotta Samuelson utses till VD för Borås Tapetfabrik AB

Som ett led i att ytterligare förtydliga och förstärka verksamheten, kommer Boråstapeter vid årsskiftet delas upp i två bolag. Boråstapeter AB som ansvarar för design, marknadsföring och försäljning av varumärket Boråstapeter, samt Borås Tapetfabrik AB som avser produktion av tapeter.  

Det är med glädje vi vill informera om att Lotta Samuelson har rekryterats som VD för Borås Tapetfabrik AB. Lotta kommer närmast från en tjänst som VD för Etikettbolaget Boxon Production AB där hon lett företaget i 6 år.

- Som person är jag väldigt energisk och resultatinriktad och jag är verkligen ivrig över att få börja på Tapetfabriken som är en av Europas ledande tapettillverkare. Tapetfabriken står inför en mycket spännande resa och jag tror och hoppas att jag med min bakgrund kan bidra med mycket, tillsammans i teamet skall vi utveckla bolaget och våra affärer. Jag ser även mycket fram emot att bli en del av Embellence Group och dess fantastiska varumärken, säger Lotta Samuelson.

Tapetproduktion i Borås har anor från 1905 och i samband med organisationsförändringen passar vi på att lansera en ny grafisk profil. 

- Vi välkomnar Lotta Samuelson och är mycket glada att hon har accepterat rollen som VD för Borås Tapetfabrik. Lottas affärserfarenhet och kompetens inom grafiskt producerande bolag och hållbarhet, kommer att vara en värdefull tillgång för oss, säger Olle Svensk, CEO, Embellence Group.

Om Boråstapeter AB
Boråstapeter är Sveriges i särklass mest kända och sålda tapetvarumärke. Varje år lanseras runt 7 kollektioner som designas och produceras i Borås och som säljs över nästan hela världen. Utifrån en klassisk och tidlös grund utvecklas varumärket kontinuerligt för att möta marknadens intresse för design, färg och form. Boråstapeter ingår i Embellence koncernen tillsammans med varumärkena Perswall, Cole & Son, Wall&decò och Pappelina.

För mer information kontakta:
Olle Svensk, CEO, Embellence Group
Tel: +46 768 56 60 93
Email: olle.svensk@embellencegroup.com


Om Embellence Group
Embellence Group, grundat 1905 i Borås, är en ledande europeisk aktör inom premiumtapet-segmentet och i framkant internationellt med försäljning i över 90 länder. Våra varumärken inkluderar Cole & Son, Wall&decò, Perswall, Pappelina och Boråstapeter. Embellence Group ska utveckla sin position som ett ledande House of Brands inom heminredning med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning och driva utvecklingen på en tapet- och heminredningsmarknad i förändring. Embellence Group är noterat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399.