Organisatorisk och legal förändring inom Boråstapeter AB

Embellence Group dotterbolag Boråstapeter AB kommer den första januari 2022 delas upp i två aktiebolag.

Förändringen genomförs i syfte att ytterligare förtydliga verksamhetsansvaret, där Boråstapeter AB fokuserar på varumärke, design, marknadsföring och försäljning, medan Borås Tapetfabrik AB fokuserar på produktutveckling och effektiv produktion av högkvalitativa tapeter till olika varumärken i Norden och Europa.

Vd för Boråstapeter är Lars-Erik Henrikson. Vd för Borås Tapetfabrik AB är Lotta Samuelson.

Organisationen som leder varumärket Perswall kommer att vara anställda av Borås Tapetfabrik AB. De kunder, leverantörer och andra intressenter som påverkas av denna förändring kommer att kontaktas av representanter från bolagen.

För mer information, vänligen kontakta:
Pär Ihrskog, CFO
Telefon: +46 706 37 17 34
E-mail: par.ihrskog@embellencegroup.com


Om Embellence Group
Embellence Group är en ledande europeisk aktör inom premiumtapet-segmentet och i framkant internationellt med försäljning i över 90 länder. Våra varumärken inkluderar Cole & Son, Wall&decò, Perswall, Pappelina och Boråstapeter. Embellence Group ska utveckla sin position som ett ledande House of Brands inom heminredning med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning och driva utvecklingen på en tapet- och heminredningsmarknad i förändring. Embellence Group är noterat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399.