Embellence Group utser Robert Shams Smolander till Head of Group Change Management & Sustainability

Under december månad kommer Robert Shams Smolander att tillträda den nya tjänsten som Head of Group Change Management & Sustainability med ansvar för koncernens arbete med hållbarhet, strategiska förändringsinitiativ och tilläggsförvärv.

Embellence Group utser Robert Shams Smolander till Head of Group Change Management & Sustainability

Robert kommer närmast från en tjänst som managementkonsult på Arthur D. Little där han framgångsrikt drivit strategiska tillväxt- och utvecklingsprojekt, operationella förbättringsprojekt och bolagstransaktioner för företag i olika industrier. Han är utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi vid Chalmers tekniska högskola med inriktning mot entreprenörskap och har även studerat business management vid UCLA i USA. 

-Jag ser mycket fram emot att få vara med på den spännande tillväxt- och utvecklingsresan som Embellence Group har framför sig. Det är en intressant bransch med många möjligheter där bolaget byggt en stark position med goda förutsättningar för fortsatt framgång.  I den nya rollen är mitt fokus och min ambition att bidra till att framgångsrikt driva tillväxt, förbättring och hållbarhet genom strategiskt viktiga projekt för både koncernen och de enskilda bolagen, säger Robert Shams Smolander.

Embellence Group ambitiösa förvärvsstrategi innebär att bolaget avser att fördubbla bolagets storlek till år 2025 med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning. 

- Vi är mycket glada över att Robert antar den nya rollen Head of Group Change Management & Sustainability. Han kommer med sin bakgrund inom Management Consulting bidra till vår fortsatta utveckling, tillväxt och expansion. Vi är också övertygade om att Robert med sin drivkraft och personlighet kommer att passa perfekt i gruppen, säger Olle Svensk, CEO, Embellence Group.


Om Embellence Group
Embellence Group, grundat 1905 i Borås, är en ledande europeisk aktör inom premiumtapet-segmentet och i framkant internationellt med försäljning i över 90 länder. Våra varumärken inkluderar Cole & Son, Wall&decò, Perswall, Pappelina och Boråstapeter. Embellence Group ska utveckla sin position som ett ledande House of Brands inom heminredning med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning och driva utvecklingen på en tapet- och heminredningsmarknad i förändring. Embellence Group är noterat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399.