NYHET

Wall & decò utser ny VD

Från och med idag tillträder Christian Tomadini som ny VD på Wall & decò – ett bolag inom Embellence Group. Han tar över efter grundaren av Wall & decò Christian Benini, som återgår till sin roll som Creative Director för varumärket.

Wall & decò utser ny VD

Läs pressmeddelandet från Wall & decò här.


Om Wall & decò
Wall & decò grundades 2005 från en intuition av Christian Benini och inom några år blev det en referenspunkt i produktionen och marknadsföringen av modern tapet efter mål. Det breda utbudet av produkter och en alltmer internationell marknad stöds starkt av en sartorial kallelse för unika produkter, utvecklade ad hoc och varje gång anpassas till det specifika projektet.

År 2018 gick Wall & decò med i den svenska koncernen Wallvision, idag Embellence Group AB, som i sin portfölj har framgångsrikt ledande varumärken inom inredning och noterades den 24 mars på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Om Embellence Group 
Embellence Group, grundat 1905 i Borås, är en ledande europeisk aktör inom premiumtapet-segmentet och i framkant internationellt med försäljning i över 90 länder. Våra varumärken inkluderar Cole & Son, Wall&decò, Perswall, Pappelina och Boråstapeter. Embellence Group ska utveckla sin position som ett ledande House of Brands inom heminredning med fokus på premiumvarumärken inom tapet, textilier, mattor och övrig heminredning och driva utvecklingen på en tapet- och heminredningsmarknad i förändring. Målet är att dubbla omsättningen under de närmaste fem åren till 1,2 miljarder kronor genom fortsatt stort fokus på premiumsegmentet, att fortsätta öka andelen internationell nettoomsättning och genom förvärv av internationella aktörer. Embellence Group är noterat på Nasdaq First North Premier och FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser, info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399.